Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

American International Group Inc. (AIG), yaptığı bir açıklamada eski CEO'su Maurice "Hank" Greenberg tarafından ABD hükümetine karşı 2008 yılındaki kurtarma yüzünden açılan davaya katılıp katılmama konusunu tartışmanın bir "görev" olduğunu belirtti.

CEO Robert Benmosche dün yaptığı açıklamada "Yönetim kurulunun yasal açıdan ve güven açısından hisse sahiplerinin taleplerini dinleme zorunluluğu vardır" dedi.

Bugün toplanması beklenen yönetim kurulunun eski CEO Greenberg'in temsilcilerini ve AIG'nin davaya katılmamasını savunan iki senatörle Peter Welch isimli Temsilciler Meclisi üyesini dinlemesi planlanıyor.

Peter Welch, AIG Başkanı Steve Miller'a yazdığı mektupta, "Vergi verenler, kendi politikalarından dolayı batmanın eşiğine gelmiş bir şirketi kurtarmak zorunda kaldıkları için hala sinirliler. Bir başka vurdum duymaz kararla onların yaralarına tuz basmayın" ifadelerini kullandı.

AIG, 2008 yılında müşterilerine ödeyebilmek için hisse ve tahvil piyasalarından yeterince para toplayamaması üzerine 182.3 milyar dolar karşılığında kurtarılmıştı. Eski CEO Greenberg ise hükümetin kurtarma hareketinin, sahibi olduğu hisselerde cansızlaşmaya yol açtığını belirterek bunun ABD anayasasına aykırı olduğunu savunuyor.