Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali uçurumu önlemeyi başaran ABD'yi şimdi de Şubat'taki borç tavanı görüşmeleri bekliyor. Dünyanın en büyük ekonomisinin borç sorunu bitmiyor. ABD Ulusal Mali Sorumluluk ve Reform Komisyonu Eşbaşkanı Erskine Bowles, bütçe sorunlarının çözülmesi için Demokrat ve Cumhuriyetçiler'in birlikte çalışmasının gerektiğini söyledi.

Tarafların bir krizden diğerine sıçrama ve inatçılık zamanının geride kaldığının savunan Bowles, "İnsanları bu aşırı tek partici algıyı bir kenara bırakmaya ikna etmek zorundayız. Ve sanırım bunu becerebiliriz" dedi.

Partilerin mali uçurum görüşmelerinde kapsamlı bir bütçe açığı planı ortaya koymakta başarısız olarak "büyülü anı" kaçırdıklarını söyleyen Bowles, "Son şans değildi elbet, ama bizim için çok büyük bir fırsattı" ifadelerini kullandı.

Bowles, bir şeylerin yapılacağı konusunda iyimser olduğunu, ancak o noktaya gelmenin de kolay olmayacağı konusunda yeterince gerçekçi olduğunu belirtti.

Bowles'un önerileri arasında tabanı genişleten ve vergileri basitleştiren bir vergi reformu, harcama kesintileri, sağlık sektörü büyümesinin ekonominin hızına geriletilmesi ve Sosyal Güvenlik'in sürdürülebilir hâle getirilmesi yer alıyor.