Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin ihracatın beklenenden daha fazla büyüdüğünü açıklaması ve Baoshan Iron&Steel Co.'nun daha yüksek kâr öngörmesinin ardından Çin Borsası yükseldi; Şanghay Bileşik Endeksi bu yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Dünyanın en büyük kuru yük gemisi operatörü China Cosco Holdings Co., artan ihracatın deniz taşımacılığı taleplerini destekleyeceği spekülasyonu üzerine yüzde 3.4 primlendi. Baoshan Steel, kârtın 2012'de büyük ihtimalle yüzde 40 büyüdüğünü söylemesinin ardından yüzde 1.8 değerlendi. Xi'an LONGi Silicon Materials Co., polisiklon fiyatlarının sıçraması sonrasında günlük limitinin üst sınırında artış kaydetmesiyle güneş enerjisi hisselerine öncülük etti.

Ekonomik verilerin sağlıklı bir toparlanmaya işaret ettiğini; makro ekonomi konusunda endişe edecek bir şeyin olmadığını söyleyen West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, hisselerin artışını sürdüreceğini öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 kazançla 2,285.82 puana çıkarak 31 Aralık'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.5 yükselerek 2,539.80 puana ulaştı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.4 tırmandı. Bloomberg China-US 55 Endeksi dün New York'ta yüzde 1.2 yukarıda kapandı.

Ekonomik büyümenin toparlanmaya başladığı sinyalleri üzerine Şanghay Bileşik Endeksi 3 Aralık'ta kaydettiği 4 yılın en düşüğünden yüzde 17 yükselirken, CSI 300 Endeksi yüzde 20 artışla boğa piyasasına girdi. Şanghay endeksi, açıklanan kazançların 12.6 katından fiyatlanarak Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı.