Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Finansal krizin yükselişinde iflasın eşiğine gelerek 2008'de ABD hükümeti tarafından kurtarılan sigorta devi American International Group Inc. (AIG), hissedarların ABD hükümetine, kurtarma anlaşması şartlarında adaletsiz olduğu gerekçesiyle açtığı davaya katılmayacağını söyledi.

AIG hissedarları, kurtarmanın hissedarların zararlarını yeterince telafi etmediği gerekçesiyle Amerikan hükümetine  25 milyar dolarlık dava açtı. Dava, AIG'nin eski CEO'su Maurice "Hank" Greenberg'in başkanlığındaki Starr International tarafından açıldı.

Starr, AIG yönetim kurulundan da davaya katılması ya da öncülük etmesini istedi; ancak AIG yönetimi, Starr'ın talebini tamamen reddetmeyi uygun bulduğunu söyledi.

Sigorta şirketi tarafından yapılan açıklama metninde, "AIG, Yönetim Kurulu kararlılığını ve gerekçelerini koyan resmi bir açıklamayı önümüzdeki haftalarda mahkemeye iletecek" denildi.

AIG, bu talebi reddederek, yönetimin şirket ve hissedarlarına karşı itibari ve yasal sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirdiğini ekledi.

182 milyar dolarlık kurtarma, hükümetin 2008'deki finansal krizin en büyük kurtarması olmuştu. Şirket, hükümete 22.7 milyar dolarlık kâr ile 205 milyar dolar ödedi.