Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası politika yapıcıları, yeni kredi destekleme programının başarı işaretleri göstermesi ile birlikte, İngiltere ekonomisinine ilave teşvik sağlamaktan kaçındı.

Mervyn King başkanlığındaki dokuz üyeli Para Politikası Komitesi, Bloomberg News'un anketine katılan 39 ekonomistin tümünün tahminlerine paralel bir şekilde, varlık alım programı hedefini değiştirmeyerek 375 milyar sterlinde (602 milyar dolar) bıraktı. Banka ayrıca politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.50'de tuttu.

Banka'nın beş aydır uyguladığı Kredi Planı için Fonlama'nın (FLS) kredi koşullarını gevşetmeye başlaması ile birlikte, ekonominin yeniden resesyona girme riski ortadan kalkmış değil.

Londra'da Capital Economics Ltd. ekonomistlerinden Vicky Redwood, "Komite'nin üyelerinin büyük bölümü, FLS'nin evrilmesi ve ekonominin yukarı yönde kıpırdaması ile birlikte, para politikasını sabit tutmakta memnun" dedi ve "Daha fazla parasal gevşeme ihtimali var. Eğer birkaç ay içinde, üretim durgunlaşırsa, büyüme endişeleri ön plana çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.