Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(20:46'da güncellendi)

Altın fiyatları, Çin'de yükselen enflasyon oranının parasal teşvik ihtimalini azalttığı endişelerinin yükselmesi üzerine son 3 günün ikinci düşüşünü yaşadı.

Çin'den yapılan açıklamaya göre enflasyon oranı Aralık ayında son 7 ayın zirvesine çıktı. Külçe altın geçtiğimiz yıl yüzde 7 oranında değer kazanarak üst üste 12. yıllık kazancını kaydetti. Çin, Hindistan'dan sonra dünyanın en çok altın satın alan ikinci ülkesi.

Chicago merkezli R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Piyasa, Çin enflasyon verilerine reaksiyon gösteriyor. Sistemde düşük likidite, satın alımlarda bir yavaşlama anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Şubat vadeli altının onsu New york saatiyle 10:03'te yüzde 1.2 gerileyerek Comex'te 1,657.90 dolardan işlem gördü. Bu fiyatta bir kapanış 4 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanış olarak gerçekleşecek. Fiyatlar dün 1,678.80 dolara kadar çıkarken, son bir haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. Mart vadeli gümüşün onsu ise yüzde 1.9 düştü ve 30.34 dolardan işlem gördü.

(20:46'da güncellendi)