Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük konut kredisi veren bankası Wells Fargo & Co., mortgage bankacılığından daha çok para kazanması ve cirodaki kâr payını artırmasıyla 4. çeyrekte kârında yüzde 24 artış olduğunu açıkladı.

Şirketin net geliri hisse başına 91 cente yükselerek 4.11 milyar dolardan rekor seviye olan 5.09 milyar dolara yükseldi. Bu oran, Bloomberg anketine katılan 27 analistin tahmin medyanı olan 89 centin de üzerinde gerçekleşti.

Firma CEO'su 59 yaşındaki John Stumpf, Wells Fargo'yu Eylül ayı itibariyle mortgage sektöründeki 3 krediden 1'ini sağlayacak kadar genişletirken, ABD'nin bu en büyük şebekesini kullanarak da JPMorgan Chase & Co. gibi firmaların "en karlı banka" statüsüne meydan okumuş oldu.

RBS Capital Markets analisti Joseph Morford 9 Ocak tarihli bir raporunda "Kredi oluşturma aktivitesi yukarı seviyelerde duruyor ve satış marjinlerindeki kazançlar hala sağlıklı görünüyor" dedi. Morford, Fed'in mortgage destekli tahvil alım programının bu tip tahvillerde getiri sağlanacağı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Mortgage Bankers Association tarafından yapılan bir açıklamaya göre yeniden finansman patlaması 4. çeyrekte mortgage bankacılarına 511 milyar dolarlık kredi çıkarma imkanı sundu. Krediler 2012 yılı boyunca 1.75 trilyon olarak gerçekleşti.