Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL



Goldman Sachs Group Inc., euronun dolar karşısında 14 ayın en yüksek seviyesi olan 1.37 dolara yükseleceği tahmininde bulunarak yatırımcılara euroyu alma tavsiyesinde bulundu.

Aralarında Thomas Stolper'in de bulunduğu stratejistlerin yazdığı raporda "Hedefi 1.37 dolar olarak belirledik ve durma noktasını da 1.29 dolar olarak. Uzun vadeli euro-dolar pozisyonları tavsiye ediyoruz" denildi.

Euro, dolar karşısında New York saatiyle 09:20'de yüzde 0.5 değer kazanarak 1.3357 dolara yükselirken, gün içerisinde 1.3364 doları görerek 3 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu. Euro, en son 14 Kasım 2011'de 1.37 dolar seviyesini görmüştü.

Euro Bölgesi ortak para birimi, dolar karşısında Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi tarafından politika yapıcıların birliği korumak adına ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtmeleriyle 26 Temmuz'dan bu yana dolar karşısında yüzde 8'den fazla değer kazandı. Frankfurt merkezli AMB, Eylül ayında sınırsız tahvil alımı planı açıklamıştı.

Goldman Sachs'ın Döviz stratejistleri Kasım ayında yazdıkları ayrı bir raporda, AMB'nin para birliğini koruma sözünün zamanla euroyu destekleyeceği ve son yıllardaki düşük performansı düzelteceğini belirttiler.

Avrupa'nın ortak para birimi dün merkez bankası yetkililerinin faiz oranını düşürmeme kararlarının ardından dolar karşısında yüzde 1.6 ilerleme gösterdi.