Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, hisse senetlerinde son yükselişlerin, şirket karlarının potansiyeline ağır bastığı yolundaki endişelerin olduğu bir ortamda, yatırımcıların ABD kar sezonunu izlemeleri ile birlikte, düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

TNT Express NV, United Parcel Service Inc.'nin şirketi satınalma teklifini çekmesinin ardından yüzde 42 değer kaybetti. Electricite de France SA, Fransa hükümetinin, şirketin zorunlu kamu hizmetleri yatırımlarından kaynaklanan açıklarını tamamen telafi etmeyi kabul etmesinin ardından yüzde 5.6 yükseldi. Cie. de Saint-Gobain SA, Ardagh Group'un şirketin cam konteyner birimini 1.7 milyar dolara satınalma teklifinde bulunmasının ardından yüzde 1.6 prim yaptı yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 14:28'de 286.29 puana indi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi geçen hafta, son 11 çeyreğin en yüksek değerlemesine uılaşması ve Çin'de hızlanan enflasyonun teşvikleri sınırlandıracağı endişeleri ile düşmüştü.

Londra'da Dolphin Securities Ltd. fon analisti Guy Foster, "Piyasalar şimdiye dek oldukça iyi performans gösterdi ve şu anda, değerlemeler muhtemelen biraz yükselmiş görünüyor ve ABD şirket karlarından yön arıyor" dedi.

Stoxx 600 Endeksi'ndeki şirketlerin işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, son 30 günün ortalamasının yüzde 28 üzerindeydi.

(16:50'de güncellendi)