Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Guosen Securities Co.'nun kârlarında sıçrama tahmin etmesi ve Citigroup Inc.'in kazançların dibe vurduğunu söylemesi üzerine Çin Borsası, uydu navigasyonu şirketlerinin öncülüğünde son 7 ayın en yükseğine tırmandı.

Çin'in en zengin şehrinin elektriğinin üçte birini karşılayan Şanghay Bileşik Endeksi, şirketin geçtğimiz yılda yüzde 80 kâr tahmin etmesi sonrasında yüzde 4.5 değerlendi. North Navigation Control Technology Co., hükümetin araçlarda yerel navigasyon sistemleri kullanımı zorunluluğu getirmesinden yararlanan şirketler arasındaki ralliyi devam ettirdi. GoerTek Inc., Nikkei haber ağının düşük talep üzerine iPhone üretiminin azaltıldığını yazamasının ardından Apple Inc.'in tedarikçilerindeki düşüşe öncülük etti.

Ekonominin ılımlı toparlanma yolunda olması ve regülatörlerin daha fazla yabancı yatırıma izin vermek gibi olumlu politikalarla çıkmasının piyasa beklentisini desteklediğini belirten Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, düzeltme olsa bile büyüklüğünün çok büyük olmayacağını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 2,317.85 puana çıktı ve 18 Haziran'dan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Endeks dün sermaye piyasaları regülatörünün, hükümetin  yabancı yatırımcıların kotasını 10 katına çıkarabilecğeini söylemesi sonrasında yüzde 3.1 sıçradı.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 2,584.12 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.3 düştü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.7 yukarıda kapandı.