Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi yönetim direktörü yardımcısı Jeffrey Zients, sürünceme içerisinde kalan mali uçurum tartışmasından ötürü Beyaz Saray'ın Kongre'ye sunacağı 2014 bütçe teklifini erteleyeceğini açıkladı.

ABD Kongresi üyesi Paul Ryan'a 11 Ocak'ta bir mektup gönderen Zients, mali uçurumdaki vergi sorunlarını çözmenin uzun zaman almasının, yönetimin bütçe sürecinin ertelenmesine neden olduğunu yazdı.

Zients, vergi konularının 2 Ocak 2013'e kadar çözülmemiş olmasından ötürü yönetimin 2014 mali yılındaki bütçe hazırlıklarının bazılarını ertelemek zorunda kaldığını, dolayısıyla bunun da bütçenin Kongre'ye götürülmesini erteleyeceğini belirtti.

Yönetimin bütçe üzerinde dikkatli bir çalıştığını ifade eden Zients, teklifin en kısa zamanda Kongre'ye iletileceğini söyledi.

Washington'daki Emtia Vadelileri İşlem Komisyonu'nun verilerine göre hedge fonu ve diğer büyük spekülatörler yenin düşeceğine yönelik pozisyonlarını dördüncü haftalarında da azalttı. Yenin düşeceği pozisyonları 8 Ocak itibariyle 74,096 ile 11 Aralık'taki 94,401 kontratın gerisinde kaldı.