Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, yarın açıklanacak olan ve Çin'de ekonominin sekiz çeyrektir ilk kez hızlandığını göstermesi beklenen veri öncesi, hisse senetlerinin çok hızlı ve çok fazla yükseldiği yolundaki endişelerin de olduğu bir ortamda, kazanç ve kayıp bölgeleri arasında dalgalandı.

Gayrımenkul geliştirme şirketi Sun Hung Kai Properties Ltd., DBS Vickers (Hong Kong) Ltd.'nin hisse nıotunu artırması sonrası yüzde 0.5 yükseldi. HSBC Holdings Plc yüzde 0.6 değer kazandı. Gemilere yakıt sağlayan Brightoil Petroleum Holdings Ltd., olası temerrütü önlemek için bankalardan feragat istemesi ile birlikte yüzde 11 değer kaybetti. Satış hacmi bakımından Çin'in en büyük gayrımenkul geliştirme şirketi  Evergrande Real Estate Group Ltd., hisse satışı açıklaması sonrası yüzde 6.9 geriledi.

Hang Seng Endeksi, güniçindeki yüzde 0.6'lık kazancını geri verdi ve yüzde 0.4 düşüşle, yerel saat ile 13:06'da 23,270.83 puana indi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 kayıpla 11,794.71 puana geriledi.

Hong Kong'da UOB Kay Hian Ltd. kurumsal satış direktörü Steven Leung, "Piyasa konsolidasyon sürecinde ve yukarı hareket için, Çin'den daha iyi haberler gerek," dedi ve "Yatırımcılar yarın Çin'den gelecek rakamları görene kadar, temkinli olmayı sürdürebilir. O zamana kadar dalgalı bir seyir görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Hong Kong hisselerinin gösterge endeksi geçen yıl, Çin ekonomisinin topalanma işaretleri göstermesi ve tüm dünyada merkez bankalarının teşvik tedbirleri alması ile birlikte yüzde 23 yükseldi. Bloomberg'in derlediği verilere göre, endekste bulunan hisselerin topla piyasa değeri, bu şirketlerin tahmini karlarının toplamının 11.4 katı düzeyinde. Bu oran Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi için 12 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için ise 12 katı.