Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kazançları düşen ABD'nin en büyük 3. bankası Citigroup Inc., yatırım bankacılığı birimindeki prim ödemelerinde dünya genelinde yüzde 10-20 kesinti yaptığı belirtildi.

Adını vermek istemeyen kaynaklar, Asya ve Avrupa'daki birimlerdeki primlerin ortalama yüzde 20; en büyük piyasası ABD'deki prim ödemelerinin ise yüzde 10 düşürüldüğünü söyledi. Personel, prim ödemelerinden dün haberdar oldu.

Başkan yardımcılığı kademesine kadar bankerlerin prim ödemeleri değiştirilmez, hatta yukarı çekilirken; kıdemi banakaların prim havuzları azaldı. Kaynaklar, en iyi performansa sahip olan bankerlerin, en fazla prim indirimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bir kaynak, bankadaki primleri işlem yapan hisse senetlerinin yüzde 10 aşağıda, sabit getirili varlık birimindekilerin primlerinin ise yüzde 10 yukarı ile yüzde 10 aşağı arasında değiştiğini anlattı.

Citigroup'un Avrupa'daki hisse ve bankacılık birimlerinin kazancı 2012'de yüzde 11 düştü. Yatırım bankacılığı ve işlemleri kapsayan "Devam eden operasyonlar" birimindeki kârlar ise yüde 32 düşüşle 1.35 milyar dolara geriledi.

Birimin Asya şubesisi geçtiğimiz yıl 4.2 milyar aşağıda kazanç açıkladı.