Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Petrol fiyatları, Avrupalı maliye bakanlarının borç krizini tartışmak üzere bugün toplanması ve ABD'li yasa yapıcıların bu hafta bütçe önlemlerini görüşmek üzere hazırlanmaya başlaması üzerine New York işlemlerinde dört ayın zirvesinden geriledi.

West Texas Intermediate (WTI) vadelileri yüzde 0.5'e varan düşüşler yaşayarak, son 4 gündür ilk kez aşağı yönlü seyretti. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin, 23 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan borç tavanı oylamasında, Senato Demokratları'nı harcama kesintilerini ayrıntılandırmak için ikna etmek üzere kullanacakları belirtiliyor. Brüksel'de toplanan maliye bakanları İspanya, Yunanistan ve Kıbrıs'ın durumunu değerlendirerek bölgenin borç krizini hafifletecek politikaları nasıl uygulayacaklarını tartışacaklar.

Marex Spectron Group Ltd. emtia brokerı Guy Wolf, "Avrupa'da işlerin hızla raydan çıktığına inanıyoruz. Herkes krizin çözüldüğüne inanıyor. Fakat politikacılar hiç bir şey yapmadı, yalnızca piyasaların daha az baskı uyguladığını gördük" ifadelerini kullandı.

WTI Şubat vadeli ham petrolünün varil fiyatı Londra saatiyle 13:07'de 95.10 dolardan işlem görürken, gün içerisinde yaşadığı düşüşlerle bir ara 51 centlik gerilemeyle 95.05 doları gördü. Mart vadeli kontrat ise 41 cent düşerek 95.63 dolar oldu.