Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası'nın değerlemesinin 8 ayın zirvesine tırmanması sonrasında Çin'deki hisselerin çoğu geriledi. Endeksteki bankalar değer kazanırken, temel tüketim maddesi üreticileri ve imar şirketleri düşüş kaydetti.

Çin'in en büyük likör üreticisi Kweichow Moutai co., Citigroup Inc.'in yatırımcıların temel tüketim hisseleri konusunda ihtiyatlı olması gerektiğini söylemesi üzerine 11 ayın en düşüğüne geriledi. Ülkenin en büyük ikinci imar şirketi Poly Real Estate Group Co., hissesinin Ağustos sonundan bu yana yüzde 50 oranında ralli yapmasının ardından yüzde 0.7 değer kaybetti. China Citic Bank Corp. yüzde 5.5 primlenerek banka hisselerine öncülük etti.

Değer kazanan her hisseye karşılık 2 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,329.96 puana çıktı. Endeks, açıklanan kârların 12.9 katından işlem görerek Mayıs'tan bu yana en yüksek değerlemesine işaret ediyor. Endeks Çin'in Sermaye Düzenlemeleri Komisyonu Başkanı Guo Suqing'in önemli zamanlarda hisse senedi piyasalarına müdahale etmenin gerekli olduğunu söylemesi üzerine yüzde 1'e varan kayıplarını geri aldı.

Borsada kâr alımlarının görüldüğünü, bu nedenle yeniden yükseliş için birkaç seans konsolidasyon beklenmesi gerektiğini ifade eden Soochow Securities Co.'nun analistlerinden Deng Wenyuan, Guo'nun açıklamalarını yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki yarattığını, hisselerin daha fazla destekleyecek önlemlerin beklendiğini söyledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 2,612.56 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.