Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası yatırımcılar hisseler konusunda son 3.5 yılın en iyimser beklentilerine sahip. Bloomberg anketine katılan yatırımcıların üçte ikisi, önümüzdeki 6 ayda ellerindeki hisse miktarını artırmayı planlıyor.

Küresel finansal ve iş dünyası eliti Davos'taki yıllık Dünya Ekonomik Forumu'nda bir araya gelirken, Bloomberg Küresel Anketi'ne katılan yatırımcıların yüzde 53'ü bu yıl en yüksek getiriyi hisselerin sağlayacağını düşünüyor. Bu rakam, Bloomberg'in Temmuz 2009'dan bu yana yaptığı küresel anketine katılan yatırım, analist ve traderlarının Kasım ayındaki öngörülerinden yüzde 17 artışa işaret ediyor.

Hisseler konusundaki heyecanın ardında ise ABD ekonomisine duyulan güvendeki artış ve Avrupa'daki endişelerin uzaklaşması yatıyor. Ankete katılan 921 kişinin çoğunluğunun ABD ekonomisinde ilerleme görmesiyle Amerika anketlerde son 2 yılın en iyi tablosunu çiziyor. Yatırımcıların 2 ay önceki yüzde 70 seviyelerinin aksine yalnızca yüzde 45'i Avrupa ekonomisinin kötüye gittiğini düşünüyor ve bu da Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin gevşemeye başladığının sinyalini veriyor.

İşlerin yavaş yavaş yoluna girmeye başladığına dair ihtiyatlı bir iyimserliğin görüldüğünü belirten Londra'daki Louis Capital Markets'ın hisse senedi analistlerinden Ben Kelly, insanların tutunduğu bazı olumlu noktaların olduğuna dikkat çekti.