Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya bugünkü borçlanma ihalesinde 2.8 milyar euroluk (3.7 milyar dolar) bono sattı ve maksimum satış hedefinin üzerine çıktı. İspanya Hazinesi böylelikle, olası bir yeni 10 yıl vadeli tahvil satışı öncesi talebi test etti.

2.5 milyar euroluk maksimum satış hedefi koyan İspanya Hazinesi, üç ay vadeli bonoyu ortalama yüzde 0.441 faizle sattı. Hazine 18 Aralık'taki benzer vadeli ihalede ortalama yüzde 1.195 faizle satış yapmıştı. Hazine ayrıca altı ay vadeli bonoları yüzde 0.888 faizle sattı. Önceki ihalede faiz yüzde 1.609 seviyesinde egrçekleşmişti.

Üç ay vadeli tahvilde, satış miktarının 4.19 katı alış talebi geldi. Bu oran önceki ihalede 2.92 katı düzeyindeydi. Altı aylıklarda ise talep satışın 3.85 katı düzeyde gerçekleşti. Önceki ihalede ise bu oran 2.57 katı seviyesindeydi.

İspanya, bu yıl net fonlama ihtiyacının yüzde 24 artması ile birlikte, bu ay çevre ülkeleri olarak adlandırılan ülkelerin tahvillerinde görülen ralliden faydalanmaya çalışıyor. İspanya, 10 yıllık yeni gösterge kağıdının arzını düşünmesi ile birlikte, halihazırda, planladığı orta ve uzun vadeli borçlanma kağıdı satışının yüzde 9.4'ünü tamamlamış durumda.