Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri geçtiğimiz hafta 5 yılın zirvesine yükselmesinin ardından bugün Travelers Co. ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. gibi şirketlerin kâr verilerinin ardından yönünü yukarı tekrar yukarı çevirdi.

Seyahat firmaları Dow Jones endeksinde 4. çeyrekte beklentileri aşan en büyük grup oldu. Freeport-McMoRan, bakır satışlarının beklenenden daha fazla artması ve maliyetlerin düşmesiyle yüzde 5.3'lük bir ralli gerçekleştirdi. DuPont Co. 4. çeyrek satışlarının tahminleri aşmasıyla yüzde 1.7 ilerledi. Boeing Co., düzenleyicilerin 787 Dreamlinerlar'ın batarya kontrollerinin ardından güvenli olduğunu açıklamasına kadar uçakların teslimini ertelemesiyle yüzde 1.1 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 12:42'de yüzde 0.2 yükselerek 1,488.23 puana ulaştı. Dow Jones ise 34.57 puanlık artışın ardından 13,684.27 puan oldu. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 11 üzerinde gerçekleşti.

Pennsylvania'da bulunan Stewart Capital Advisors LLC şef yatırım yetkilisi Malcolm Polley, "Kârlar bu çeyrekte genel olarak ekonominin cansız olmasından dolayı sönük kalacaklardır. Bu biraz daha Washington'un mali olaylarla nasıl başa çıkabileceği ve bunun ekonomik çevreyi nasıl etkileyeceğiyle alakalı" ifadelerini kullandı.