Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Kremlin'den ayrılırken zorluk yaşadığını açıklamasının 2 ay ardından, gelecek başkanlık seçimlerinde Rusya Başkanı Vladimir Putin'in karşısına çıkmayı düşünmediğini ifade etti.

Davos Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere İsviçre'de Bloomberg'e açıklamalarda bulunan Medvedev, "Bunun doğru olmayacağına inanıyorum, imkansız olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanarak, "Bizler bir siyasi gücün parçalarıyız. Neden birbirimizle rekabet edelim ki?" dedi.

Medvedev, Rusya anayasası tarafından izin verilen iki dönemlik başkanlık süresini tamamlayan Putin'in yerine bir dönem başkanlık yaptıktan sonra Kremlin'i geçtiğimiz yıl tekrar Putin'e bırakmıştı. Vladimir Putin, 2018'de gerçekleşecek seçimlerde 6 yıllık ikinci bir dönem için adaylığını koyabilecek.

Kasım ayında yaptığı açıklamada Kremlin'i bırakmanın kendisine zor geldiğini ifade eden Medvedev, devletin ekonomideki rolü de dahil olmak üzere Putin'le çatışma sinyalleri de vermişti. Şu an hükümette olan United Russia partisinin eski bir yasa yapıcısı Sergei Markov'a göre Medvedev'in kovulacağı korkusundan dolayı şimdiki hedefi Putin'e olan sadakatini göstermek.