Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, teknik göstergelerin endeksin çok yükselmiş olabileceğini işaret etmesi ve China Mobile Ltd.2nin kredi notunun düşürülmesi sornası değer kaybetmesinin ardından geriledi. Gösterge endeks, son 19 ayın zirvesinden başlattığı düşüşünü ikinci güne taşıdı. Kayıplar, Çin'de imalat sanayinin genişlemekte olduğunu gösteren veri nedeniyle sınırlı kaldı.

China Mobile yüzde 1.3 düştü. Apple Inc.'ye tedarikte bulunan işitsel aksam üreticisi AAC Technologies Holdings Inc., iPhone üreticisinin 2009'dan bu yana en zayıf satış rakamını açıklamasının ardından yüzde 5.5 değer kaybetti. Huabao International Holdings Ltd., temettü dağıtmamasının ardından yüzde 13 kaybetti.

Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Hong Kong saati ile 13:09'da 23,595.06 puana geriledi. Gösterge endeks, Kuzey Kore'nin nükleer deneme tehdidinde bulunmasının ardından yüzde 0.2'lik kazancını geri verdi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.4 düşüşle 12,116.11'e indi.

Hong Kong'da Lyncean Securities Ltd. idari direktörü Francis Lun, "Bir düzeltmenin zamanı gelmişti," dedi ve "Aplle'ın rakamları yatırımcılarda hayalkırıklığı yarattı. Apple'ın büyüsü yavaş yavaş ortadan kalkıyor olabilir, zira bir mucizeyi 10 yıl boyunca sürdüremezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Gösterge Hang Seng Endeksi, Çin'de ekonomik yavaşlamanın taban yaptığı iyimserliği ile, bu yıl dün itibariyle yüzde 4.3 yükseldi. Eendekste işlem gören hisselerin toplam işlem değerinin bu şirketlerin tahmini karlarının toplamına oranı, diğer bir deyişle fiyat-kazanç oranı dün itibariyle 11.5 oldu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi için bu oran 13.5 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12.2 oldu.