Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Alman iş güveninin beklentileri aşması ve Starbuck Corp.'un yükselen kâr açıklamasıyla ilerleme kaydetti.

Dünyanın en büyük kahve mağazası işletmecisi Starbucks, erken New York işlemlerinde yüzde 2.3 yükseldi. Tempur-Pedic International Inc., gelirinin analistlerin tahminini aşmasının ardından yüzde 13'lük bir yükseliş kaydetti. Microsoft Corp. mali ikinci çeyrek kârının düşmesi üzerine yüzde 1.6 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Mart ayı vadelileri Londra saatiyle 11:07'de yüzde 0.3 artarak 1,495.7 puana yükseldi. Dow Jones'ta işlem gören vadeli kontratlar ise 38 puanlık tırmanışla 13,819 puana ulaştı. S&P 500 dün çok fazla değişmeyerek günü Aralık 2007'den bu yana ulaştığı en yüksek seviyeye yakın kapattı. Gösterge endeksi bu yıl şu ana kadar yüzde 4.8 yükseldi.

Zürih'te bulunan Vontobel Asset Management hisse ve emtia strateji direktörü Andreas Nigg, "Henüz şampanya şişeleri patlatmıyoruz fakat ekonomi daha iyi ve geçtiğimiz yıl gördüğümüz düşük seviyelerin üzerine çıkmış durumdayız. Geçtiğimiz iki çeyrekten biraz daha iyi olan kârlar bunun bir yansıması" dedi.

Procter & Gamble Co. ve Honeywell International Inc., bugün kâr açıklayacak 6 S&P 500 firması arasında yer alıyor. S&P 500'de şu ana kadar kâr açıklayan 142 şirketin yaklaşık olarak yüzde 74'ü beklentileri aştı.