Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Tüketici Güveninin üst üste 3. ay düştüğünü göstermesi muhtemel veriler öncesinde gerileyerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin aşağı yönlü hareketini ikinci güne taşıyabileceği sinyalini verdi.

VMware Inc., birinci çeyrek kârının beklentileri karşılayamayacağını tahmin etmesinden sonra erken New York işlemlerinde yüzde 17 geriledi. Seagate Technology Plc. satış tahminlerinin beklentilerin altında çıkmasıyla Almanya işlemlerinde yüzde 5.1 düştü. Yahoo! Inc., 4. çeyrek satışlarının analistlerin tahminlerini geçtiğini açıklamasıyla piyasa öncesi işlemlerde yüzde 3 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:29'da yüzde 0.3 düşerek 1,492 puana geriledi. Gösterge endeksi, beklentilerin üzerinde gelen kâr oranları ve bütçe konusunda anlaşmaya varılmasıyla bu ay yüzde 5.2'lik bir ralli gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 28 puanlık düşüşle 13,804 puan oldu.

S&P 500 şirketlerinden 25 tanesi bugün kâr açıklamasında bulunacak. Bloomberg verilerine göre S&P 500'de şu ana kadar kâr açıklayan 155 firmanın yaklaşık yüzde 75'i tahminleri aştı.

Paris'te bulunan Ofi Patrimoine portföy yöneticisi Jacques Porta, "Her kâr sezonu bir türbülans dönemidir. Kârlarda bir kilitlenme olabilir. Piyasa bir mola verip bu kâr verisi dağını hazm etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.