Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Beyaz Saray'ın başına geçebilmek için 2016 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde iki dönemini dolduracak olan Barack Obama'nın tekrar adaylığını koyamayacak olmasının ardından Clinton destekçileri, seçim kampanyası için bir Super-PAC oluşturdular.

Adayın kendisinden bağımsız olması ve beraber çalışmaması şartıyla Super-PAC organizasyonları, bir adayın seçim kampanyasına gereken mali desteğin yanı sıra televizyon reklamları ve diğer reklamlar gibi PR amaçlı aktiviteleri yürütüyor.

Hillary Clinton 2008 yılındaki seçimler öncesinde Demokrat Parti'nin adaylığı için Barack Obama ile en ciddi yarışı sürdüren parti üyesi olarak dikkat çekerken, Obama'nın zaferi ile sonuçlanan seçim sonrasında da hükümette yer alarak Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüştü.

Bir kaç hafta önce mide virüsünden dolayı baygınlık geçirerek düşen ve başını çarpan Clinton'ın yeni kabine açıklanmadan önce görevinden ayrılacağı duyurulmuştu. Hillary Clinton, Bingazi'deki saldırılarda ABD Büyükelçisi de dahil olmak üzere 4 kişinin ölümünden dolayı ifade veriyor.