Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yahoo Japan Corp.'un kâr tahminini yükseltmesi ve yatırımcıların Fed toplantısından çıkacak karar için beklemede kalmasıyla Asya Borsasları 17 ayın zirvesine tırmandı, yen zayıfladı; bakır ise değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazanç sağlarken, Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.8 yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Dünyanın en büyük internet üzerinden alışveriş sitesi Amazon.com Inc., satışlarının arttığını açıklaması üzerine seans sonrası işlemlerde yüzde 12 tırmandı. Güney Kore'nin sanayi üretimindeki beklenmedik artış üzerine bakır yüzde 0.4 primlendi.

Yahoo Japan, yıllık kâr tahminini yükseltmesi ve hisse geri alım planı açıklamasının sonrasında 2003'ten bu yana en büyük kazancını sağladı. Central Japan Railway Co., net gelirindeki artışın sayesinde yüzde 11 primlendi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed'in son parasal genişleme programının 2014'ün ilk çeyreğinde sonlanıncaya kadar 1.14 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. ABD bugün 4. çeyrek büyüme rakamlarını, 1 Şubat'ta ise istihdam verisini açıklayacak.

Rallinin kaçırılacağı korkusunun olduğuna dikkat çeken Tyndall Investment Management Ltd.'ın Avustralya hisseleri müdürü Bob Van Munster, düşük faizlerin olduğunu ve ekonomideki kuyruk risklerin uzaklaştığını belirterek, korkunun azalmasının riskli varlık taleplerini artıracağını söyledi.

MSCI Asya Endeksi 2012'yi yüzde 14 yukarıda kapamasının ardından bu yıl yüzde 3.1 yükseldi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 10. gününü de artıda kapadı. Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 artışla Nisan 2011'den bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. FTSE Malezya Borsası KLCI Endeksi ise yüzde 0.8 düştü.