Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in varlık alımlarını devam ettireceğini açıklayacağı spekülasyonu ve Japon hisselerinin şirketlerin kazanç rakamlarıyla yükselmesi üzerine Asya Borsaları Ağustos 2011'den bu yana en yüksek kapanışını yaptı.

Yıllık kâr tahminlerini yükseltmeleri ardından Japonya'nın en büyük internet portalı Yahoo Japan Corp. yüzde 17 ve otomobil ışıkları üreticisi Koito Manufacturing Co. yüzde 10 değer kazandı. Yuanta Financial Holding Co., Tayvan'ın ülkedeki kurumların borsada 2 katı yatırım yapmasına izin vereceğini söylemesinin ardından yüzde 3.9 tırmandı. Doğalgaz dağıtımcısı ENN Energy Holdings Ltd., kovertibl tahvil çıkarma planları üzerine yüzde 2.7 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 133.47 puana çıktı. Endekste değer kaybeden hisselerin 2 katı oranda hisse değerlendi. Japon hisselerinin Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin hükümetinin deflasyonla mücadele etmek için teşvik önlemlerini artıracağı iyimserliğiyle yükselmesi üzerine Asya borsaları 3. ayını da kazançla sonlandırmaya hazırlanıyor.

Rallinin kaçırılacağı korkusunun olduğuna dikkat çeken Tyndall Investment Management Ltd.'ın Avustralya hisseleri müdürü Bob Van Munster, düşük faizlerin olduğunu ve ekonomideki kuyruk risklerin uzaklaştığını belirterek, korkunun azalmasının riskli varlık taleplerini artıracağını söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi dün tahmini kazançlarının 14.4 katından işlem görürken, bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 13.7 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12.3 katında seyretti.