Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de bugün açıklanacak olan ve son 2 yılın en düşük hızına işaret etmesi beklenen dördüncü çeyrek büyüme rakamlarının öncesinde Avrupa Borsaları 23 ayın zirvesine yakın seyretti, ABD endeks vadelileri dalgalandı; Asya borsaları da yükseldi.

Saipem SpA, 2012'deki kazanç tahminlerini aşağı çekmesinin ardından düşüş kaydedebilir. Swedbank AB, net gelirinin dördüncü çeyrekte 4 katına çıkmasının ardından bankanın temettü ödeme oranını, kârın yüzde 75'ine çıkarması üzerine yüzde 7.4 tırmandı. Nordea Bank AB, beklentinin
üzerinde kâr açıklamasının sonrasında yüzde 2.9 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 289.94 puana gerileyerek 18 Şubat 2011'den bu yana en yüksek düzeyine yakın seyretti. Amerikalı yasakoyucuların federal bütçede ödün vermekte anlaşmasıyla endeks bu ay yüzde 3.7 yükseldi ve Temmuz'dan bu yana en büyük aylık kazancına işaret etti. Mart vadeli S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında düşüş kaydetti; MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.6 kazanç sağladı.

Hiper boğa piyasası ortamında beklentinin üzerinde ya da dahilinde gelen her rakamın boğalar için kazançlarını genişletmeleri için yeterli olduğuna dikkat çeken Londra'daki Capital Spreads'in traderlarından Sudaira, tüm aşağı yönlü sürprizlerin de büyük ihtimalle göz ardı edileceğini ve traderların FOMC'dan bu gece gelecek açıklamaya odaklanacağını söyledi.

Bloomberg anketine katılan 44 ekonomist Fed'in bugün varlık alımlarını önümüzdeki yıla kadar devam edeceği yönünde açıklama yapacağını düşünüyor.