Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'da resesyon, hükümetin kemer sıkma önlemlerinin yerek talep üzerinde baskı oluşturmasıyla dördüncü çeyrekte beklenenden fazla küçüldü.

Euro Bölgesi'nin 2. büyük bütçe açığına sahip olan İspanya'da gayrisafi yurtiçi hasıla Aralık'ta sonlanan 4. çeyrekte yüzde 0.7 azalarak, İspanya Merkez Bankası'nın yüzde 0.6 küçülme beklentisinin üzerine işaret etti. İspanya ekonomisi 3. çeyrekte de yüzde 0.3 küçülmüştü. İspanya Ulusal İstatistik Kurumu ekonominin 4. çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.8 ve 2012'nin tamamında da toplam yüzde 1.37 daraldığını açıkladı.

İspanya'da işsizliğin yüzde 26 ile rekor seviyeye tırmanması üzerine Avrupa Komisyonu bu hafta İspanya'nın bütçe hedeflerini bir yıl içinde 4. kez gevşetebileceklerinin sinyalini verdi.

Yerel talepteki daralmanın çok derin olduğunu ve aynı durumun 2013'ün ilk yarısında da devam edebileceğini belirten Citigroup Inc.'in kıdemli ekonomistlerinden Guillaume Menuet, yatırımcıların şimdilik rallinin peşinden gitmesinin, ekonomik temelleri gizlediğini söyledi.