Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin Foreign Policy dergisinde yayımlanan yazısında Altman, ABD ve Avrupa arasında karşılaştırmalar yaparken, son zamanlarda yapılan reformların bu ekonomilerin lehine olacağına inandığını belirtti.

Avrupa ve ABD'nin krizden çıkacağını fakat Avrupa için durumun ABD'ye oranla daha "belirsiz" ve "daha uzun" olacağını belirten Altman, ABD'de krizin Avrupa'ya oranla 3 yıl önce başladığını ve iki yıl sonra dünyanın en büyük ekonomisinin krizden "daha güçlü" ve "genişçe yeniden yapılandırılmış" olarak çıkacağını yazdı.

Altman hem Avrupa'nın hem de ABD'nin kriz boyunca gerçekleştirdikleri hükümet finansmanı reformları ve bankacılık sektörü reformlarının ekonomiyi daha güçlü kılacağını dile getirdi.

"Önce İrlanda ve Birleşik Krallık'la ilgili bazı problemler vardı. ABD'de meydana gelen güçlü krizin benzeri ancak 2012 yılında Avrupa'yı vurdu. O yüzden de bu resesyon hâlâ devam ediyor ve aslında en dip noktaya henüz vurmamış olabilir" diyen Altman, Avrupa hükümetlerinin ekonomilerinde ABD'nin yaptığı ölçütte reform yapmaları halinde "iyimser olmak için" bir kaç nedenin olacağını belirtti.

Konut sektöründe yaşanan toparlanma, enerji üretimindeki devrimler, yeniden düzenlenmiş bir bankacılık sistemi ve daha verimli bir imalat sektörünün dünyanın en büyük ekonomisini güçlü toparlanmaya götürdüğünü söyleyen Altman, ayrıca bütçe kesintileri konusundaki tartışmaların bütçe açığına "kalıcı bir çözüm" bulma ihtimali yarattığı için iyi bir şey olabileceğini ifade etti.