Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Başkanı Jim O'Neill, yaklaşık olarak 20 yıl devam ettiği görevinden bu yılın sonlarına doğru emekliye ayrılacağını duyurdu.

Goldman Sachs tarafından O'Neill'ın emekliye ayrılması adına yapılan bir açıklamada, kendisinin "devrimsel ekonomik trendleri tanıyan" bir ekonomist olarak tanıtırken, BRIC gibi konseptlerin tanımlayıcısı olduğunun altını çizdi. Şirketten yapılan açıklamada "Jim'in BRIC tezi gelişen piyasalar hakkındaki geleneksel düşünceli zorladı ve sonuç olarak büyük bir ekonomik ve sosyal etki yarattı" denildi.

Goldman Sachs'a 1995 yılında küresel ekonomik araştırma eş-yöneticisi ve şef Döviz ekonomisti olarak katılan O'Neill, 2001 yılında Küresel Ekonomi, Emtia ve Strateji Araştırma bölümünün başına geçmiş, 2006'da Avrupa İdare Komitesi'ne katılmış ve 2010 yılında da şu anda devam etmekte olduğu görevi Goldman Sachs Varlık Yönetimi'nin liderliğini yapmaya başlamıştı.

O'Neill ayrıca bir süre Manchester United kulubünde yöneticilik de yaptı.

Goldman Sachs sitesinde CEO Lloyd C. Blankfein ve COO Gary D. Cohn imzasıyla yayımlanan açıklamada "Jim ve ailesine gelecek yıllarda her şeyin en iyisini dileriz" denildi.