Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiliz Royal Bank of Scotland Group Plc'nin faiz oranlarını manipüle etmekten 783 milyon ile küresel Lİbor soruşturmalarının en büyük 2. para cezasına çarptırılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan 2 kaynak, RBS'in ABD Adalet Bakanlığı'nın açtığı davada suçlu olduğuna hükmedileceğini ve bankanın bugün cezayı açıklayacağını söyledi. RBS, Libor olarak bilinen Londra bankalararası faizi manipüle etmekten ceza alan 3. banka olacak. RBS'in yatırım bankacılığı biriminin müdürü John Hourican'ın kararın ardından istifa edeceği tahmin ediliyor.

Libor cezası, 2008'deki kurtarmasında  İngiliz hükümetinden 45.5 milyar sterlin almasının ardından banka üzerindeki denetimleri artırmaya çalışan bankanın CEO'su Stephen Haster'a çok büyük bir darbe oldu. Küresel çaplı Libor davalarının 3.'sü olan ceza, ilk timsal Barclays Plc'nin Haziran'da 290 milyon sterlinlik cezasını aşarken, Aralık'ta 1.4 milyar dolar ödemek zorunda kalan UBS AG'ninkinin altında kalıyor.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne bu hafta RBS'in Amerika'nın açtığı davanın cezasını, yatırım bankacılarının prim ödemelerinden keserek ödemesi gerektiğini söyledi.