Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün son bir ayın en sert çıkışını gerçekleştirmesinin ardından, Walt Disney Co. ve Zynga Inc'in analistlerin beklentilerinin üzerinde gelen kâr verileriyle beraber çok değişiklik göstermedi.

Dünyanın en büyük eğlence şirketi Disney, satışlarının beklentileri aşması ve interaktif branşının 2009'dan bu yana ilk kârını açıklaması üzerine yüzde 3.2 tırmandı. Dünyanın en büyük online sosyal oyun üreticisi Zynga, Almanya işlemlerinde yüzde 7.3'lük bir ralli gerçekleştirdi. Hewlett-Packard Co., şirketin bir ayrışma üzerinde çalıştığının açıklanması üzerine yüzde 1.7 değer kazandı.

S&P 500 Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:12'de yüzde 0.1'den daha az yükselerek 1,506.8 puan oldu. Endeks, ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda bir uzlaşmaya varması ve şirketlerin beklenenden daha iyi kâr açıklaması üzerine 2013 yılında yüzde 6'lık bir ralli gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 15 puan artışla 13,925 puan oldu.

DWS Investments ABD hisse portföy yöneticisi Ivo Weinoehrl, "Etrafta satış ağırlıklı seyreden birilerini zor görüyorsunuz. Piyasanın yukarıya çıktığı her gün insanlar bu rallinin içine çekiliyor. Eğer her geri çekilmeye pozisyonunuzu ve kârınızı artırmak için kullanabilirseniz hisse seçiciler için iyi bir ortam" ifadelerini kullandı.

Visa Inc., New Corp. ve Prudential Financial Inc. gibi 24 firma bugün kâr verileri açıklamaya hazırlanıyor. 8 Ocak'tan bu yana veri açıklayan firmaların yaklaşık yüzde 74'ü kâr beklentilerini aşarken, yüzde 66'sı satış beklentilerini aştı.