Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan yatırımdaki düşüş ve enflasyondaki hızlanmanın etkisiyle son onyılın en düşük büyüme tahminini yaparak, Başbakan Manmohan Singh üzerindeki politika değişiklerini genişletme ve kalkınma ajandısını yeniden harekete geçirme baskılarını artırdı.

Yen Delhi'deki Merkezi İstatistik Ofisi Hindistan'ın gayrisafi yurtiçi hasılasının Mart 2013'te sonlanacak 12 aylık dönemde yüzde 5 artacağını öngörerek, geçtiğimiz yılki yüzde 6.2 büyümenin altına ve Hindistan'ın 2002-2003'te yüzde 4 genişlemesinden bu yana en zayıf orana işaret etti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 5.5'lerde seyrediyordu.

Hindistan'ın yüzde 7 ile en büyük gelişmekte olan ekonomiler arasındaki en hızlı enflasyona sahip olması, ülkenin merkez bankasının büyümeyi destekleme imkanının daraltıyor. Hint hükümeti fiyat kazançlarını önlemek için harcamaları kontrol altına alacağını söyledi.

Hükümetin büyümeyi sürdürmek için önlemlere ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Mizuho Corporate Bank Ltd.'ın ekonomistlerinden Vishnu Varathan, Hindistan'daki toparlanmanın oldukça sınırlı ve ılımlı oldığını söyledi.