Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar ve yendeki son hareketleri değerlendiren Australia and New Zealand Banking Group Ltd.'ın (ANZ) Küresel Piyasa Araştırmaları müdürü Richard Yetsenga, birçok faktörün Dolar/Yen paritesinin şimdilik pik noktasına ulaştığına işaret ettiğini belirtti.

Yetsenga, Dolar/Yen'in ayrımcı fiyat listeleri ve para arzı göstergeleri gibi tüm temel ya da değerleme göstergelerinin üzerine çıkarak, ciddi bir ekstrapolasyon seviyesine işaret ettiğine dikkat çekti.

G-20 toplantısında önümüzdeki hafta kur konusunda bazı tartışmaların öne çıkabileceğini belirten Yetsenga, bunun yen satışlarını azaltabileceğini söyledi.

Günlük teknik göstergelerin Dolar/Yen'deki ivemenin şimdilik değiştiğine işaret ettiğinin altını çizen Yetsenga, Dolar/Yen zirvesinin zamanlamasındaki zorluk göz önünde bulundurulduğunda, ANZ'nin güçlü temelleri sürdüren ve yenin değer kaybı esnasında zayıflamış olan para birimlerinde alım yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Yetsenga, ANZ'nin Filipin pezosu, yuan ve Endonezya rupisi karşısında Avustralya dolarında uzun, ABD dolarında ise kısa pozisyonda olduğunu dile getirdi.