Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-20 maliye bakanlarının bu haftaki buluşmalarında küresel büyüme sinyallerindeki iyileşmelerine odaklanarak, "dikiz aynasından" görünen çöküntüyü memnuniyetle "gözardı edeceği" tahmin ediliyor.

Ekonomistler, Almanya ve ABD'nin ardından aralarında Fransa, İtalya ve Hollanda'nın da yer aldığı Euro Bölgesi'nin tamamının da son çeyrekte daralma açıklamasını bekliyor.

Ancak Cuma günü Moskova'da bir araya gelmeye hazırlanan dünyanın en büyük 20 ekonomisinden oluşan G-20 ülkelerinin, New York Fed'in imalat anketi ve Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi gibi olumlu verileri dikkate alıp, olumsuzlara çok fazla kulak asmayacağı tahmin ediliyor.

ABD'nin uzun vadeli bütçe müzakerelerinin, vergi ve harcamalar üzerindeki etkisine ilişkin belirsizliğin devam etmesine rağmen ekonomistler, hem New York Fed imalat endeksi hem de Tüketici Güveni verisinin ilerlemeye işaret edeceğini öngörüyor.

Londra'daki Pictet Asset Management'ın başstratejisti Luca Paolini, küresel ekonomik görünüm konusunda daha iyimser olduğunu, ancak ihtiyatlılığın korunmasının gerektiğini söyledi.