Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:00'da güncellendi)

ABD hisseleri, Warren Buffett'in H.J. Heinz'ı satın almak için vardığı 23 milyar dolarlık anlaşmaya varmasının Avrupa ve Japonya'dan gelen kötü ekonomik göstergeleri dengelemesiyle güne başlarken kaydettiği kayıpları siliyor.

Heinz hisseleri Berkshire Hathaway Inc. ve 3G Capital ile varılan anlaşmanın ardından yüzde 20'lik bir ralli gerçekleştirdi. US Airways Group Inc., American Airlines ile birleşme konusunda 11 milyar dolara anlaşmaya varmasıyla yüzde 4.4 yükseldi. Dünyanın en büyük bilgisayar şebeke ekipmanı üreticisi Cisco Systems Inc., satışlarının en iyi tahminin de altında kalması üzerine Almanya işlemlerinde yüzde 1.6 düştü.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 10:42'de yüzde 0.1'den biraz daha az yükselerek 1,520.71 puan oldu. Dow Jones ise 0.46 puan arttı ve 13,983.37 puan oldu. S&P 500'deki işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 42 üzerinde gerçekleşti.

Oklahoma merkezli Exencial Wealth Advisors şef yatırım yetkilisi Tim Courtney, "Avrupa'dan gelen haberler [piyasayı] aşağı çekiyor. Bütün bu anlaşmalar piyasa için iyi haberler. Bunlar, sermayenin yatırımcılar için iyi bir şekilde kullanıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan veriler Euro Bölgesi'nde resesyonun daha da derinleştiğini göstererek neredeyse son 4 yılın en kötü performansını ortaya koydu. Bölgedeki gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) 4. çeyrekte yüzde 0.6 düşerken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanları yüzde 0.4 düşüş bekliyordu.

Japonya'da ise düşen ihracat ve iş yatırımlarının arasında yıllık GSYH oranı yüzde 0.4 düştü. Bu yöndeki beklenti medyanı ise yüzde 0.4 büyüme olacağı yönündeydi.

(18:00'da güncellendi)