Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Aker Solutions ASA ve PPR SA gibi firmaların kâr açıklamaları ve finans liderlerinin Moskova'da G-20 toplantısı için bir araya gelmesiyle çok değişmezken, Asya hisseleri düştü.

Aker Solutions, 4. çeyrek net gelirinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla Nisan 2009'dan bu yana en sert düşüşünü yaşadı. Lonon Stock Exchange Group Plc ise, RBC Capital Markets LLC'nin LCH Clearnet Ltd. 2012 verilerinin zayıf olduğunu açıklamasının ardından yüzde 4.9 düştü. Gucci'nin Fransız sahibi PPR, beklentileri aşan kârı ile 11 yılın zirvesine yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 12:05'te yüzde 0.1'den daha az düşerek 287.75 puan oldu. Avrupa'nın gösterge endeksi, ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda bir uzlaşmaya varmasıyla yüzde 2.9'luk ralli gerçekleştirdi. Endeks, haftalık bazda ise çok değişiklik göstermedi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Cenevre'de bulunan Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Avrupa ve ABD piyasalarında ulaştığımız zirveleri gördükten sonra biraz sindirme periyoduna girdik gibi görünüyor. Yatırımcılar son kur savaşı söylemlerinden sonra şimdi G-20 toplantısına bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600 Endeksi'nde işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 27 altında gerçekleşti.