Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar endeksinin son 1 ayın en büyük haftalık kazancını kaydetmesiyle gelişen piyasa hisselerinin volatilitesi 1997'den bu yana en düşük düzeyine geriledi. Endonezya Borsası rekor düzeye tırmandı.

Geely Automobile Holdings Ltd., Ocak'ta rekor düzeyde satış yapmasının ardından dünkü kazançlarını genişletti ve 2 yılın zirvesine çıktı. Orion Corp., Güney Kore'deki atıştırmalık gıda sektöründeki iyileşme beklentileriyle son 4 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Tata Motors Ltd., kârın yarı seviyesine düşerek analistlerin beklentisinin altında kalmasının ardından değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 artışla 1,067.76 puana çıkarak 4. gününde de kazandı ve 3 Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Endeksin 50 günlük volatilitesi bugün 8.06 ğuana gerileyerek 15 Temmuz 1997'den bu yana en düşük seviyesine indi. Endeks bu hafta yüzde 0.6 yükselerek 18 Ocak'ta sonlanan haftadan bu yana en büyük haftalık kazancına hazırlanıyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan her 5 hisse değerlenirken 6 hisse değer kaybetti. BSE Hindistan Sensex Endeksi yüzde 0.4 düştü ve bu yılki kazançlarını sildi.

Piyasanın oldukça sakin olduğunu söyleyen Phillip Capital Management Sdn.'nin yatırım yöneticilerinden Vivien Loh, bu nedenle de kazançların piyasanın yönünü belirlediğini belirtti.

Gelişen piyasalar endeksinde yer alan şirketlerin yüzde 60'ı 31 Aralık'ta sonlanan çeyrekte beklentinin altında bilanço rakamları açıkladı.