Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, Almanya'da yatırımcı güveni endeksinin üç yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Polonya ve rusya hisselerine alım gelmesi ve Dubai'de gösterge endeksin üç yılın zirvesine çıkmasının etkisi ile alıcılı seyretti. Çin hisse senetleri, hükümetin emlak fiyatlarını dizginlemek için kısıtlamaları artıracağı endişeleri ile değer kaybetti.

Polonya'nın en büyük gayrımenkul geliştirme şirketi Globe Trade Center SA'nın yüzde 2.7 yükselmesi ile birlikte, gösterge endeks WIG20 yükselişini üçüncü güne genişletti. Rusya'da Micex Endeksi, gıda perakendecisi OAO Dixy Group ve OAO Gazprom tarafından kontrol edilen toptan elektirik jenaratörü OAO OGK-2'deki kazançların öncülüğünde yüzde 0.7 yükseldi. Dubai telefon şirketi Du, karının artması ile birlikte yüksek temettü önermesinin ardından dört yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1'den az bir yükselişle, Londra saati ile 14:00'te 1,064.55 puana geldi. Endeksin 100 günlük tarihi volatilitesi 8.48 ile Ağustos 1997'den bu yana en düşük seviyesine indi. Almanya'da ZEW yatırımcı güven endeksi Şubat ayında son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı ve Avrupa'nın en büyük ekonomisinin toparlanmakta olduğu yolundaki işaretlere katkıda bulundu.

Sberbank Investment Research şef stratejisti Chris Weafer, "Almanya'dan gelen bugünkü daha olumlu gösterge, Çin'de büyümeye yönelik erken saatlerdeki endişemizi dengeledi ve piyasaların toparlanmasına yardımcı oluyor" dedi.

Almanya'da gelecek altı aydaki ekonomik gelişmeleri tahmin etmeyi amaçlayan, Mannheim merkezli ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi tarafından açıklanan yatırımcı ve analist beklentileri endeksi, Ocak ayındaki seviyesi olan 31.5'ten Şubat ayında 48.2'ye çıktı. Bu, Nisan 2010'dan bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Bloomberg News'un anketine katılan 38 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 35 seviyesine çıkması bekleniyordu.

(16:30'da güncellendi)