Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın dış ticaret açığının rekor düzeye tırmanmasının ardından Japonya Merkez Bankası'nın bir sonraki başkanına dair spekülasyonlar üzerine Tokyo Borsası primlendi. Nikkei 225 Endeksi 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yakın seyretti. Hisseler, yenin erken saatlerdeki kayıplarını silmesi üzerine kazançlarını azalttı.

Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., Credit Suisse AG'nin şirketin kredi notunu yükseltmesinin ardından yüzde 2.3 tırmandı. Toyota Motor Corp., Nikke gazetesinin, ülkenin en büyük otomobil şirketinin yerel üretimini artırabileceğini söylemesinin ardından yüzde 1.6 değerlendi. Japan Tobacco Inc., Reuters'ın Tokyo hükümetinin sigara şirketindeki hissesini satabileceği haberi üzerinde yüzde 2.2 değer kaybetti. Hidrolik pompa imalatçısı Ebara Corp., hisse satış planını açıklaması sonrasında yüzde 8.9 düştü.

Nikkei 225 Endeksi Tokyo saati ile 13:15 itibariyle yüzde 0.7 kazançla 11,455.48 puana çıkarak 29 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Topix Endeksi yüzde 0.9 artışla 972.19 puana yükseldi. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 4 hisse değer kazandı.

Mitsubishi UFJ MOrgan Stanley Securities Co.'nun kıdemli yatırım stratejistlerinden Norihiro Fujito, Japon hisselerinin yakın vadede BOJ'daki personel değişikliği haberlerine duyarlı olacağını söyledi.

Topix Endeksi 14 Kasım'da genel seçimlerin ilan edilmesinden bu yana Başbakan Shinzo Abe ve merkez bankasının ülkeyi deflasyondan çıkaracağı iyimserliği üzerine yüzde 35 yükseldi. Endeks defter değerinin 1.15 katından işlem görüyor.