Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de öncü göstergelerin ve bölgesel imalat endekslerinden birinin, ülkenin toparlanmasının hızlandığına işaret edebileceği ihtimali üzerine Dolar Endeksi 3 ayın en yüksek düzeyine çıktı.

Fed'in son toplantı tutanaklarının birçok politika yapıcının tahvil alımlarının hızının değiştirilmesini savunduğunu gösterdi. Euro, bölgede bugün açıklanacak olan ve imalat ve hizmet sektörlerinin daraldığına işaret edeceği tahmin edilen verinin öncesinde değer kaybetti. Avustralya doları, Asya Borsalarındaki düşüşün yüksek getirili varlık taleplerini azaltmasıyla zayıfladı. İngiliz sterlini 2.5 ayın en düşüğüne geriledi.

Doların güçlenmesinin hızlanmaya başladığına dikkat çeken FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, Amerikan ekonomisindeki toparlanmaya yönelik daha net sinyallerin olduğunu belirtti.

ABD'nin en çok işlem yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 81.268 puana çıktı. Endeks daha erken saatlerde 81.279 puan düzeyinden 16 Kasım'dan bu yana en yükseğine işaret etti.

Euro, dün yüzde 0.8 değer kaybetmesinin ardından bugün de yüzde 0.3 zayıflayarak 1.3240'a geriledi. Euro, yen karşısında da dünkü yüzde 0.8'lik kaybının ardından bugün yüzde 0.5 değer kaybetti ve 123.70'den işlem gördü. Japon yeni, dolara karşı yüzde 0.2 primlenerek 93.42'ye çıktı.