Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri bugün açıklanacak olan konut satışları ve işsizlik başvuruları verileri öncesinde düşerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Kasım ayından bu yana yaşadığı en büyük düşüşü genişletebileceği sinyalini verdi.

Kredi kartı terminalleri üreticisi VeriFone Systems Inc., Avrupa'daki zayıf ekonomik şartlardan dolayı ikinci çeyrek kâr beklentisinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla Almanya işlemlerinde yüzde 34 düştü. US Airways Group Inc., hisse notlarının JPMorgan Chase & Co. tarafından yükseltilmesi üzerine bugün hareketlenme gösterebilir.

Önümüzdeki ay sona eren S&P 500 Endeks vadelileri New York saatiyle 07:27'de yüzde 0.2 düştü ve 1,503.5 puana geriledi. Endeks, bütçe konusunda geçici uzlaşmanın sağlandığı yıl başından bu yana yüzde 6'lık bir ralli gerçekleştirdi. Federal Reserve tarafından dün açıklanan toplantı tutanaklarının ardından ise S&P 500 yüzde 1.2'lik kayıp yaşadı. Dow Jones vadelileri 31 puan geriledi ve 13,858 puan oldu.

Londra'da bulunan Hargreaves Lansdown Plc hisse direktörü Richard Hunter, "Fed'in para politikası üzerine yaptığı yorumların ardından piyasalara biraz bilinmezlik eklemesiyle Wall Street'te yaşanan satışlar bir nefes alma molasına işaret ediyor. Beklentiler hâlâ kırılgan" ifadelerini kullandı.

Ekonomistler, Washington saatiyle 10:00'da açıklanması beklenen konut verilerinin büyük ihtimalle Ocak ayında bir düşüş göstereceğini tahmin ederken, Bloomberg anketine katılan 79 ekonomistin tahmin medyanı yıllık oranda yüzde 0.8'lik bir düşüşe işaret etti.