Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia bölgesinde imalat aktivitesi Şubat ayında beklenmedik şekilde daralarak düşüşünü 2. aya taşıdı.

Fed Philadelphia'nın genel ekonomik endeksi Ocak ayında eksi 5.8 iken Şubat ayında eksi 12.5'e geriledi ve Haziran ayından bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Pennsylvania, güney New Jersey ve Delaware bölgelerini kapsayan alanlarda sıfırın altındaki rakamlar daralmayı ve sıfırın üstündeki rakamlar genişlemeyi gösteriyor. Bloomberg anketine katılan 58 ekonomistin tahmin medyanı 1'e artış olacağı yönünde gerçekleşti.  

Philadelphia Fed verileri, geçtiğimiz hafta fabrika aktivitelerinin 6 ay sonra tekrar sıçrama gerçekleştirdiğini gösteren ve bu yıl imalatın büyümeye katkı yapacağı izlenimini veren New York Fed verilerini takip etti. Aynı zamanda henüz bir çözüme kavuşmayan mali görüşmeler ve Ocak ayında devreye giren maaş vergileri, fabrikaların stoklarına tutunaraka imalatçılara olan siparişlerini azaltabileceği sinyalini verdi.

New York'ta bulunan BNP Paribas ABD ekonomisti Yelena Shulyatyeva, "Biraz çelişkili sinyaller var ama genel olarak sektörün büyümesi bekleniyor. Küresel büyüme bu yıl marjinal bir toparlanma yaşayacaktır ve bu da ABD'de imalat için pozitif olur" ifadelerini kullandı.

Bloomberg anketindeki tahminler eksi 4 ile 10 arasında değişti.