Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Otomatik harcama kesintilerini önleyebilmek için Cumhuriyetçiler ile kıyasıya bir bütçe pazarlığına girişmeye hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama'nın halk arasındaki desteği son 3 yılın zirvesine çıkarken, Cumhuriyetçiler'e yönelik destek rekor düşük seviyeye geriledi.

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 55'i Barack Obama'nın Beyaz Saray performansını olumlu bulduğunu belirtirken, bu rakam Eylül 2009'dan bu yana en büyük desteğe işaret etti. Cumhuriyetçiler'e yönelik destek ise yüzde 35'te olarak Eylül 2009'dan bu yana gerçekleştirilen anketin en düşük seviyesine geriledi. Ankete göre Cumhuriyetçi Parti'ye destek oranı geçtiğimiz 6 ay boyunca 6 baz puan geriledi.

Ankete katılan ABD'lilerin yüzde 49'u Barack Obama'nın altyapı, eğitim ve alternatif enerjiye harcama yapma planının, Cumhuriyetçiler'in harcamaları ve vergileri kesme planından daha fazla istihdam yaratacağı görüşünü belirtirken, buna karşı görüş belirtenlerin oranı yüzde 44 oldu.

Kendisini bağımsız olarak tanımlayan ve St. Louis, Missouri'de yaşayan 62 yaşındaki anket katılımcısı Cynthia Synos, "Cumhuriyetçiler herhangi yeni bir çözüm önermiyor. Cevapları her zaman daha fazla vergi kesintisi ve firmalara teşvik. Ekonomiyle şu durumda başa çıkabilecek nüfusun yüzde 85 veya 90'ı için durumlarını iyileştirebilecek yaratıcı bir şey söylediklerini hiç duymadım" ifadelerini kullandı.