Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası politikacılarına ekonomik genişlemeyi desteklemek üzere "güçlü parasal teşviklerini" devam ettirme  çağrısında bulunan San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in tahvil alımlarına 2013 boyunca ihtiyaç olacağını belirtti.

New York'ta "Görevimiz olan hedeflerimize ulaşabilmemiz için güçlü ve devam eden bir parasal genişlemeye ihtiyacımız var" ifadeleri ile öne çıkan Williams, mortgage destekli ve uzun vadeli ABD Hazine tahvilleri alımlarının yılın ikinci yarısının ilerleyen zamanlarına kadar gerekli olacağını savundu.

Bazı yetkililerin programın öngörülmemiş sonuçlarının olabileceği uyarılarını daha fazla dile getirmelerine rağmen Fed, Ocak'taki toplantısında büyümeyi desteklemek ve işsizliği aşağı çekmek için aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını sürdüreceğini teyit etti.
Fed'in son toplantısının tutanaklarına göre Fed Açık Piyasa Komitesi 29-30 Ocak'taki toplantısında Bullard'ın önerisini tartıştı.

Williams, hem istihdam hem de enflasyon sinyallerinin aynı mesajı gönderdiğini, bunun da güçlü parasal genişlemenin zaruri olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

ABD'de işsizlik geçtiğimiz ay yüzde 7.9'da kalırken, Fed'in tercih ettiği fiyat göstergesi Aralık'ta sonlanan yılda yüzde 1.3 arttı.