Advertisement

(20:20'de yenilendi)

Altın, yükselen ekonomik iyimserliğin sarı metale olan güvenli liman talebini düşürmesinin ardından üst üste 3. haftalık kaybına doğru yol aldı.

Bugün açıklanan bir rapora göre Almanya'da iş güveni Şubat ayı itibariyle son 10 ayın zirvesine yükseldi. Altın, Federal Reserve tarafından varlık alımının yavaşlatılacağı spekülasyonları üzerine dün son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Chicago'da bulunan Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Dünya yerle bir olmuyor ve altın artık vazgeçilemez değil. ABD'nin parasal teşviği bitirmekten bahsetmesi bize ekonominin biraz daha iyi bir performans gösterdiğini anlatıyor" dedi.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 10:13'te yüzde 0.1 düştü ve 1,577.80 dolara geriledi. Altın fiyatları dün 1,554.30 dolara gerileyerek 29 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Fiyatlar bu hafta genelinde yüzde 2 düştü.

Mayıs vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.4 geriledi ve 28.65 dolara indi. 

(20:20'de yenilendi)

BU HABERE YORUM YAZ
 
23 Şubat 2013 Cumartesi, 22:52 Misafir çok değil 2 ay sonra patlar altın patronların son alımlarını bekliyor bu iş yastık altı işi değil artık büyük başların işi oldu.
23 Şubat 2013 Cumartesi, 21:32 Misafir ilk defa altin aldim 94 tk den boyle oldu.ne yapacagimi sasirdim.acaba zararin neresinden dönsek kar deyip satmalimi yoksa beklemelimi dostlar. ne yapmali
23 Şubat 2013 Cumartesi, 12:27 Misafir altında boğa dönemi son bulup ayı piyasası dönemine girmiş bulunmaktayız bence kademeli olarak 1-2 ayda onsu 1572 -1400 bandına kadar gerileyecektir. gram altın bazında mart ayı içinde 80-85 bandı görülür.