Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarından Paul Fisher, ekonomik görünümün rehberliğinde daha uzun süreli ve daha düşük hızlı varlık alımlarından yana olduğunu dile getirdi.

Bankanın bu ayki para politikası toplantısında parasal genişleme programına 25 milyar sterlinlik ekleme yapılmasından yana oy kullanma kararını açıklayan Fisher, Para Politikası Komitesi'ninn (MPC) daha dinamik bir yaklaşımla daha fazla tahvil almayı değerlendirmesinin gerektiğini söyledi.

Bunun yıl sonundaki toplama daha az bir ekleme yapacak olan daha düşük hızlı alımların ilk taksidi olabileceğini anlatan Fisher, "Böyle bir şey yapacak olursak, o zaman alımları ekonomik görünümdeki gelişme ve risklere göre hızlandırmak ya da durdurmak için daha doğrudan bir müdahale olacak" dedi.

MPC'nin toparlanmayı besleyecek bir dizi önlemi görüştüğü bu ayki toplantıda Fisher, David Miles ve BOE Başkanı Mervyn King'in daha fazla parasal genişleme çabası başarısız kaldı. Fisher'ın ekonomik görünüme bağlı olan daha uzun süreli tahvil alımları önerisi Fed'in istihdam piyasasındaki ilerleme gibi eşiklere bağladığı parasal genişleme programını hatırlatıyor. BOE'nin bir sonraki başkanı olacak olan şu anki Kanada  Merkez Bankası Başkanı Mark Carney de bu programa ilişkin fikirler öne attı.

Fisher, bu hamlenin acil durum hareketinden çok ekonominin ihtiyacına göre daha sürdürülebilir bir hız öngördüğünü söyledi.

Ekonominin yatay seyrettiğini ve daralma olmadığından deflasyon riskinin de azaltılmış olduğunu savunan Fisher, daha yavaş ve kademeli bir destek politikasının daha uygun ve daha az riskli olabileceğini belirtti.

İlgili haber için tıklayınız...