Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, olimpiyatlarda daha başarılı sporcular ortaya çıkarmak için milli takımlarda yarışan sporcu sayısını artırmaları gerektiğini ifade etti.

Başta Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları olmak üzere, 2016 Olimpiyatları ve sonraki hedeflerini değerlendiren Gençtürk, milli takımlardaki sporcu sayısının artırmak konusunda yapacakları çalışmalarda ısrarcı olacaklarını kaydetti.

Sporcu sayısının azlığının sporcular arasında rekabeti düşürdüğünü ifade eden Başkan Gençtürk şunları söyledi:
''Kesinlikle milli takımdaki sporcu sayısını artırmak istiyoruz. 470 sınıfında olimpiyata giden sadece 2 sporcumuz var. Son yaptığımız Yarıyıl Kupası yarışlarında 12 ekip vardı. Bunların sayılarını artırarak milli takımı daha çok kişiden seçme imkanı sağlayacağız. Bütün bu çalışmalarımızı planlı bir şekilde yapıyoruz. Sporcu sayısının azlığı rekabeti azaltıyor. Sporcu kendisini zorlayan kimse olmayınca daha rahat oluyor. Ancak sayı artında temponun da yükseleceğini düşünüyoruz.''

-''Anadolu'daki kulüplere destek olacağız''

Türkiye'de yelken sporunu yapan 132 kulüp bulunduğunu kaydeden Gençtürk, ihtiyaçları olan Anadolu kulüplerine destek olacaklarını bildirdi.

Akdeniz Oyunları için alınacak malzemeleri, oyunlardan sonra imkanlar dahilinde kulüplere dağıtarak destek olacaklarını anlatan Gençtürk, şöyle devam etti:
''132 kulübümüz içinde ana kulüp diyebileceğimiz, kulüplerimiz var. Bunlar üzerlerine düşen görevlerini tamamen yapmış durumdalar. Ancak Anadolu'daki kulüplerimiz burada biraz zayıf kalıyor. En fazla 2 branşta faaliyet gösteriyorlar. Onların sayılarını da artırmaya çalışacağız, onları destekleyeceğiz. Kısmet olursa Akdeniz Oyunları'nda alacağımız malzemeler var. Onlar tamamen Akdeniz Oyunları bütçesinden alınıyor. İmkanlar dahilinde o malzemeleri kulüplerimize vermeye çalışacağız.''

-''Yasakları kaldırdık''

Yalıkavak Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen Yarıyıl Kupası Yarışları'na rekor katılım olduğun aktaran Gençtürk, ''Yasakları kaldırdık. İsteyen herkes lisansını, bordunu, teknesini alıp yarışlara katılabilecek'' dedi.

Gençtürk, ''Yarıyıl Kupası Yarışları'nda katılım rekor seviyedeydi. Optimist sınıfında bir önceki yıl 100 sporcu vardı, bu yıl 200 sporcu katıldı. Lazer'de de aynı şekilde. Windsurf'te anormal bir katılım oldu. 20 sporcuyu geçemediğimiz yarışlarda bu yıl 69 sporcumuz vardı. İnşallah bu rakamları daha da artıracağız. Çünkü biz artık yasakları kaldırdık, artık serbest. İsteyen herkes lisansını alıp, bordunu alıp, teknesini alıp gelerek yarışlara katılabilecek'' şeklinde konuştu.

-''Madalya peşinde koşacağız''

2016 Rio Olimpiyatları'nda ilk 10 içinde yer alma hedefiyle yola çıktıklarını ancak gözlerinin hep kazanılacak bir madalyada olacağını kaydeden Gençtürk, ''Adım adım gideceğiz. Madalya beklentimiz olmayacak diye bir şey yok. Mutlaka madalya peşinde koşacağız'' diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a kendilerine verdiği büyük destek nedeniyle teşekkür eden başkan Gençtürk, bu desteğin karşılığını ilk olarak Akdeniz Oyunları'nda alınacak başarılarla vermek istediklerini ifade etti.

-''Ses getiren organizasyonlar yapacağız''

Yelken sporuna gerek medyanın gerekse kamuoyunun ilgisini çekmek için magazinsel organizasyonlar planladıklarını anlatan başkan Gençtürk, ünlüleri davet ederek beraber yelken yapacaklarını belirtti.

Federasyon Başkanı, önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili çalışmalarını şöyle ifade etti:
''Medyanın yanımızda olmasını istiyoruz. Ünlü isimlerle beraber yelken yapacağız, onları yelkene davet edeceğiz. Yelken'i tabana yayarken okullara giderken onları yanımızda götüreceğiz. Dünya ve Avrupa şampiyonlarımızla tanıtımlar yapacağız. Medyada ses getirecek magazinsel organizasyonlar olmazsa olmazlarımız içinde. Bunun için özel bir ekibimiz var, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yat yarışlarımız olacak. Mayıs ayı içinde BMW'nin düzenleyeceği büyük bir organizasyonumuz olacak. Oraya da ünlüleri davet ederek ses getirmek istiyoruz''