Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nde dün yaşanan yükselişin ardından bugün de hafif artış gerçekleştirirken, yatırımcılar bugün açıklanacak olan konut satışları ve dayanıklı tüketim malları siparişlerini bekliyor.

Priceline.com Inc. yüzde 4.2 ilerlerken, Edison International analistlerin beklentilerinin üzerinde kâr açıklamasıyla yüzde 3.6 yükseldi. First Solar Inc. ise kârının beklentilerin altında kalacağı tahminini yapmasının ardından yüzde 13 düştü.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 08:04'te yüzde 0.2 yükseldi ve 1,495.7 puan oldu. Dow Jones vadelileri 29 puan arttı ve 13,888 puan oldu.

New York merkezli Evercore Partners Inc. CEO'su Ralph Schlosstein, "ABD hisseleri normal değerlerdeler, hatta belki de biraz ucuzlar. Yıla iyi bir başlangıç oldu ve hisse piyasasına büyük destek veriyorum. Tek hayal kırıklığı yaratan nokta Cumhuriyetçiler ve Demokratların uzun vadeli mali olaylara yönelik bir çözüm bulmak için bir araya gelememiş olmalarıdır" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi Şubat ayında şu ana kadar yüzde 0.1'lik düşüş yaşarken, bu gerileme Ekim ayından beri ilk aylık kayıp olarak kayda geçti. Endeks, şirketlerin açıkladıkları veriler ve yıl başında mali uçuruma çözüm bulunmasıyla beraber 2013'te şu ana kadar yüzde 5 ilerledi.