Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in büyüme konusundaki iyimserliği ve China Vanke Co.'nun kârlarının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından imar şirketlerinin ralli yapmasıyla Çin Borsası yükseldi; Şanghay Bilieşik Endeksi son 4 haftanın en büyük kazancına işaret etti.

Çin'in en büyük imar şirketi China Vanke, net gelirinin geçtiğimiz yıl yüzde 30 arttığını açıklaması sonrasında yüzde 4.2 değerlendi. Sany Heavy Industry Co. ve Anhui Conch Cement Co., yarın açıklanacak imalat verisinin öncesinde sanayi şirketlerindeki yükselişe öncülük etti.  CSI 300 Endeksi'ndeki 10 sektör arasında en iyi performansı sanayi şirketleri gösterdi.

İnsanların konut ve otomobillere harcama yapmayı sürdürmesiyle hisselerdeki rallinin temelinde yatan ekonomik toparlanmanın hâlen devam ettiğini belirten Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, endeksin oldukça temiz bir ralli sürecinden geçmesinden ötürü bazı düzeltmelerin olacağını öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,338.81 puana çıkarak 1 Şubat'tan bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Endeks Kasım'dan bu yana ilk kez ekside tamamlayıcağı bu aydaki kayıplarını yüzde 2'ye düşürdü. Endeks 3 Aralık'ta boğa piyasası rallisinin başlamasından bu yana yüzde 19 yükseldi. Endeksin 30 günlük volatilitesi dün 19.99 puan ile 28 Ocak'tan bu yana en yükseğine işaret etti. Endeks 12 aylık tahmini kazançlarının 9.6 katından işlem görerek 24 Aralık'tan bu yana en düşük değerlemesini kaydetti.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.5 artışla 2,633.48 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.1 yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.8 yukaırda kapandı.