Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın 1 numaralı telefon şirketi Deutsche Telekom AG, Almanya'da müşteri eklemek ve ABD'deki müşterilerini korumak için yaptığı harcamalardaki artıştan ötürü 4. çeyrekte beklentinin altında kazanç açıkladı.

Bonn'daki şirketin vergi ve amortisman öncesi tespit edilmiş kazançları yüzde 13 azalarak 4.03 milyar euroya geriledi. Şİrketin geliri de yüzde 1.4 düşerek 4.16 milyar euroya indi. Analistlerin beklentisi Deutsche Telekom'un 14.6 milyar euroluk satıştan 4.16 milyar euro kâr elde edeceği yönündeydi. Şirket yıllık tahminlerini de teyit etti.

Deutsche Telekom Aralık'ta Avrupa ve ABD'deki şebekelerini geliştirmek için nakit ayırmak amacıyla temettü tahminini aşağı çeken Avrupa'daki son eski telefon tekeli oldu Geliri 2012'de 3. kez azalan şirket, Verizon Wireless ve AT&T Inc.'ye kaybettiği pazar payını geri kazanmak için ABD'deki birimi ile MetroPCS Communications Inc. arasındaki şirket evliliğini tamamlamaya çalışıyor.

Şirketin hisseleri 2012'nin son çeyreğinde yüzde 10 değer kaybederek, 25 şirketten oluşan Bloomberg Avrupa Telekomünikasyon Hizmetleri Endeksi'ndeki yüzde 7.5'lik düşüşü aştı.